Bonobostudio

Vanja Andrijević

Producentica i direktorica u Bonobostudiju, tvrtki za produkciju, distribuciju i promociju animiranih i eksperimentalnih filmova, koju je osnovala 2008. godine. Prethodno je radila kao koordinatorica Međunarodnog festivala novog filma i videa u Splitu, kao koordinatorica i producentica u studiju Fade In, a zatim kao izvršna producentica u Hrvatskom filmskom savezu i u produkcijskoj kući Kenges.

Sudjelovala je na brojnim radionicama, seminarima pitching forumima i bila organizatorica prvog Foruma za razvoj dugometražnih filmskih projekata u sklopu Animafesta 2007. godine.  

Od 2008. do 2011. organizira i koordinira prezentaciju hrvatske animacije na zajedničkom hrvatskom štandu na Međunarodnom sajmu animiranog filma u Annecyju, a od 2010. sudjeluje i u promociji hrvatskog filma na Međunarodnom sajmu kratkometražnog filma u Clermont Ferrandu.  

Bila je članica selekcijske komisije na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju 2009., na Međunarodnom festivalu eksperimentalnog filma 25FPS 2009. i 2010. godine, te članica selekcijske komisije studentskog natjecanja na Animafestu u Zagrebu 2012. godine.  

Sudjelovala je kao članica žirija na više međunarodnih filmskih festivala i foruma za razvoj projekata te mentorica za predstavljanje animiranih projekata u razvoju.

Članica je Hrvatske udruge producenata i ASIFA-e Hrvatska.

vanja@bonobostudio.hr