Testfilm #1 nagrađen u Nici

Testfilm 1 03
Na festivalu kratkog europskog filma Un festival c'est trop court koji se održavao u Nici od 9. do 16. listopada Testfilm #1 umjetničkog kolektiva Telcosystems osvojio je nagradu kao najbolji film u natjecateljskom programu Experience posvećenome eksperimentalnim filmovima.

Na festivalu koji ove godine slavi jubilarnu 20. obljetnicu, osim nagrađenog Testfilm #1, prikazana su još dva filma iz distribucije Bonobostudija: Toranj Silvestra Kolbasa, koji je također sudjalovao u natjecateljskom programu eksperimentalnog filma Experience, te Arka Natka Stipaničeva koji je prikazan u natjecateljskom programu europskih filmova.

Festival kratkog europskog filma u Nici, Un festival c'est trop court, održava se u tom francuskom gradu od 2000. godine s ciljem da promovira kratke filmove i njihove autore.

Podsjetimo, Testfilm #1 umjetničkog kolektiva Telcosystems, kojeg čine Gideon Kiers, David Kiers i Lucas van der Velden, rezultat je istraživanja kreativnih mogućnosti digitalnog filmskog paketa ili DCP-a – nove globalne infrastrukture u kinima koja je zamijenila analognu filmsku projekciju. Film je svjetsku premijeru imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu.

Other News

Dislocation 002

28.04.2021

Prvi hrvatski filmski VR projekt, Dislokacije, prikazat će se na najcjenjenij... više

Allthosesensationsinmybelly still 01

29.03.2021

Najznačajniji svjetski festival animacije, Annecy International Animation Fil... više

Dear aki still004

27.02.2021

Eksperimentalni film Dear Aki autorice Nine Kurtele uvršten je u program ovog... više

Cockpera still 5

16.12.2020

Studentski film autorice Kate Gugić, nastao u produkciji Akademije likovnih u... više

Testfilm 1 03

20.10.2020

Na festivalu kratkog europskog filma Un festival c'est trop court koji se odr... više