Sjeti se kako sam jahala bijelog konja

Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda

stop animacija

godina: 2022

format: DCP, HD
trajanje: 10'

produkcija: Kreativni sindikat
distribucija: Bonobostudio

Vrijeme neprekidno prolazi, apatija umije svijest zarobiti u petlju. Umaknemo li toj stagnaciji, razotkrit će nam se istinska ljepota postojanja.

DOWNLOAD PDF

Više o filmu

Konobarica na radnom mjestu rutinski poslužuje kavu i razmišlja o bijegu iz vlastite stvarnosti. Jedan gost neprestano snima i preslušava zvukove u kafiću, posve opsjednut tom radnjom. Apatija je stanje koje svijest vodi u stagnaciju, no shvaća li ijedno od njih da su i sami primjeri toga stanja?

Scenarij, režija, dizajn, animacija, lutke, scenografija: Ivana Bošnjak Volda, Thomas Johnson Volda
Direktor fotografije: Ivan Slipčević
Montaža: Iva Kraljević
Glazba i dizajn zvuka: Hrvoje Nikšić
Glas: Iva Kraljević
Miks zvuka: Ivan Zelić
Kostimi lutaka: Kata Gugić
Kompoziting: Bruno Razum
Izvršne producentice: Sara Jakupec, Marijana Veljović, Sara Čučić
Producent: Igor Grubić

Ivana Bošnjak Volda (1983.) diplomirala je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu te završila studij animacije na norveškom Sveučilištu u Voldi. Diplomirala je filmom Crossed Sild, snimljenim u suradnji s Leom Vidaković. S partnerom Thomasom Johnsonom Voldom u produkciji Bonobostudija snimila je dva lutkarska filma, Simulacra (2014.) i Udahnut život (2019.). Ovi filmovi prikazani su na brojnim međunarodnim festivalima i osvojili su više nagrada. Ivana je profesionalno sudjelovala u različitim stop-animacijskim projektima diljem Europe i vodila radionice animacije za djecu i studente. 

Filmografija: Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2022), Udahnut život (2019), Simulacra (2014), Crossed Sild (2010, diplomski film, koautorica s Leom Vidaković)

Thomas Johnson Volda (Bath, Engleska, 1984.) završio je studij vremenskih medija na Institutu velškog sveučilišta u Cardiffu, te diplomirao na Odsjeku za nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. S partnericom Ivanom Bošnjak Voldom u produkciji Bonobostudija snimio je dva lutkarska filma, Simulacra (2014.) i Udahnut život (2019). Ovi filmovi prikazani su na brojnim festivalima i osvojili više prestižnih nagrada. Thomas je multidisciplinarni umjetnik koji u svojim radovima često povezuje animaciju i izvedbene umjetnosti. Postavljao je lutkarske predstave na mnogim međunarodnim festivalima i u galerijama diljem Europe.

Filmografija: ​Sjeti se kako sam jahala bijelog konja (2022), Udahnut život (2019), Simulacra (2014)

Festivali

Ottawa International Animation Festival (21/9-25/9/2022)
Bucheon International Animation Festival (21/10-25/10/2022)