Premijera filma A.D.A.M.

Adam_11
Bonobostudio vas sa zadovoljstvom poziva na svečanu premijeru novog filma redatelja Vladislava Kneževića.

Prvo prikazivanje eksperimentalnog filma  A.D.A.M. izrađenog u tehnici 3D stereoskopije održat će se u petak, 30. svibnja u 20 sati u Cineplexxu Centra Kaptol, dvorana 1.

A.D.A.M je kodno ime autonomne bespilotne letjelice za rudarsko istraživanje asteroida (Autonomous Drone for Asteroid Mining). U Kneževićevu filmu dron polako postaje svjestan, počinje autonomno djelovati i odbijati svaku komunikaciju s operaterima satelitske tvrtke koji ga pokušavaju pratiti. Film je medijski hibrid: nominalno dokumentarističke zračne fotografije (Igor Zirojević) polako se uz zvučnu kulisu (Gideon Kiers) i dijaloge operatera (u tekstu Vladislava Kneževića i Hrvoja Pukšeca) pretvaraju u znanstvenofantastični film – no bez klasičnih popularno-dramatičnih kodova SF-a. Sam redatelj napisat će da je A.D.A.M. film o pokušaju uspostavljanja kontrole. I dodaje: u stanju preopterećenosti nestabilnog i informacijski gustog prostora suvremenog hiperurbaniteta.

Animaciju, stereografiju i kompoziting potpisuje Mario Kalogjera, a produkciju Vanja Andrijević iz Bonobostudija. Film u trajanju 12 minuta i 45 sekundi ćete imati priliku vidjeti ovaj petak po prvi put – u Cineplexxu Centra Kaptol, uz kratki razgovor s redateljem filma.  

Ostale vijesti

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više

05_almostnothing_sanvincenti

13.03.2018

Filmovi Marka Meštrovića i Davora Sanvincentija prikazuju se na najstarijem a... više

Musical_traumas_09_web

12.03.2018

Ubrzali smo tempo u Bonobostudiju i u proljeće ulazimo s čak četiri nova film... više

Jezeva_kuca_09_web2

08.03.2018

Ako još niste vidjeli film, a nikako da stigne na repertoar u vašem kinu, Vim... više

Jezeva_kuca_10_web

12.12.2017

Ježeva kuća Eve Cvijanović osvojila je nagradu dječjeg žirija u konkurenciji ... više