Premijera filma A.D.A.M.

Adam_11
Bonobostudio vas sa zadovoljstvom poziva na svečanu premijeru novog filma redatelja Vladislava Kneževića.

Prvo prikazivanje eksperimentalnog filma  A.D.A.M. izrađenog u tehnici 3D stereoskopije održat će se u petak, 30. svibnja u 20 sati u Cineplexxu Centra Kaptol, dvorana 1.

A.D.A.M je kodno ime autonomne bespilotne letjelice za rudarsko istraživanje asteroida (Autonomous Drone for Asteroid Mining). U Kneževićevu filmu dron polako postaje svjestan, počinje autonomno djelovati i odbijati svaku komunikaciju s operaterima satelitske tvrtke koji ga pokušavaju pratiti. Film je medijski hibrid: nominalno dokumentarističke zračne fotografije (Igor Zirojević) polako se uz zvučnu kulisu (Gideon Kiers) i dijaloge operatera (u tekstu Vladislava Kneževića i Hrvoja Pukšeca) pretvaraju u znanstvenofantastični film – no bez klasičnih popularno-dramatičnih kodova SF-a. Sam redatelj napisat će da je A.D.A.M. film o pokušaju uspostavljanja kontrole. I dodaje: u stanju preopterećenosti nestabilnog i informacijski gustog prostora suvremenog hiperurbaniteta.

Animaciju, stereografiju i kompoziting potpisuje Mario Kalogjera, a produkciju Vanja Andrijević iz Bonobostudija. Film u trajanju 12 minuta i 45 sekundi ćete imati priliku vidjeti ovaj petak po prvi put – u Cineplexxu Centra Kaptol, uz kratki razgovor s redateljem filma.  

Ostale vijesti

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više

Musical_traumas_01_web

11.10.2018

Dvije nagrade u nekoliko dana i GLAVNO natjecanje na festivalu DOK Leipzig! više

Cyclists_still_07

10.10.2018

Film Veljka Popovića Biciklisti dobio je posebno priznanje, a Muzičke traume ... više

Cyclists_still_image_09

13.09.2018

Biciklisti nastavljaju nizati uspjehe! S važnog festivala u Hiroshimi vratiti... više