Če-ti-ri nova filma u distribuciji!

Travelling_country_09
Da, dobro ste pročitali, Bonobostudio ima čak četiri (4!) nova filma u distribuciji, a od toga jednu vlastitu (manjinsku) koprodukciju!

Sretni smo što smo upravo završili film Putujuća zemlja s uspješnom ekipom koja je bila zadužena za film Otac. S jedne strane tu je Bonobostudio, a s druge Compote Collective. Uz Oca, ultrauspješan film Ivana Bogdanova i suradnika, i Annu Blume Vesele Dančeve, Compote Collective već osam godina drži visoku razinu animiranog filma u Bugarskoj. Naš novi film brutalna je parabola o tome koliko kao društvo učimo iz povijesti. Na filmu su sudjelovali brojni umjetnici iz Bugarske i Hrvatske, među kojima su Ivan Košutić, Jelena Oroz, Petra Zlonoga i Darko Vidačković, kao i Andrea Martignoni iz Italije.

Uz Putujuću zemlju odmah spominjemo i Planemo Veljka Popovića, koji već ima zakazanu premijeru u natjecateljskom programu na Nizozemskom festivalu animiranog filma HAFF-u. Film je koprodukcija studija Lemonade 3D/Krupnog kadra i 3D2D animatora.

I šećer na kraju – dva filma koja su režirale dvije vrsne redateljice i autorice, jedna eksperimentalistica i jedna animatorica. Riječ je o filmovima Skoro ništa Ane Hušman (Pangolin) i Petrova šuma Martine Meštrović (Kreativni sindikat). Jedan se bavi promjenama u krajoliku izazvanim raznim politikama upravljanja zemljom, pošumljavanjem, kontrolom sadnje i dr., koje naravno imaju određen utjecaj i na naše interijere i živote. Drugi se također bavi pitanjem prirodnog i prihvatljivog, ali ovaj put iz perspektive identiteta. Za drugi film Martine Meštrović – koji stiže tri godine nakon Bla (2013) – glazbu je radio Andrea Martignoni, a Ana Hušman nastavila je i u Skoro ništa sa svojom ustaljenom ekipom: Ivan Slipčević (DOP), Iva Kraljević (montaža) i Tomislav Domes (dizajn zvuka).

Ostale vijesti

Cyclists_still_06

18.06.2018

Film Veljka Popovića osvojio je priznanje žirija u prestižnom kratkometražnom... više

Kako_se_kalio_celik_00-1_web

14.06.2018

Veliko posebno priznanje za Kako se kalio čelik, hrvatski Grand Prix za Bicik... više

Cyclists_still_image_05

07.06.2018

Biciklisti Veljka Popovića premijeru će imati na Animafestu u Zagrebu, a zati... više

Just_swimming_03_web

06.06.2018

Animafest Zagreb, Festival mediteranskog filma Split, Dani hrvatskog filma, D... više

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više