Nagrada EMAF za Unutrašnje predgrađe!

Thesuburbwithin_03_small
Film Pekke Sassija Unutrašnje predgrađe (The Suburb Within) osvojio je glavnu nagradu ovogodišnjeg EMAF-a!

Eksperimentalni film Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) finskog umjetnika Pekke Sassija osvojio je Nagradu EMAF, glavnu nagradu koju dodjeljuje međunarodni žiri za pionirski rad u medijima na 23. European Media Art Festivalu (EMAF) koji se ove godine održavao od 21. do 25 travnja u Osnabrücku. 

Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) je od 2009. godine u distribuciji Bonobostudija, a riječ je o video radu apstraktne minimalističke slike, praćene sugestivnim zvukom i s dosta crnog humora.

Pekka Sassi u radu koristi različite kombinacije videoslika, zvukova, arhitektonskih crteža, obrađenog filmskog materijala, glazbe, glasova, poluznanstvenih analiza, tehničkih planova i crteža. Njegove instalacije i videoradovi prikazivani su na samostalnim i grupnim izložbama i na festivalima poput Rotterdama, Cannesa, EMAF-a i Hamburga.

EMAF je jedno od utjecajnijih mjesta međunarodne scene medijske umjetnosti. Festival okuplja umjetnike, kustose, distributere, galeriste i specijaliziranu publiku nudeći pregled novih eksperimentalnih filmova, performansa, predavanja, izložbu, kao i prostor za sklapanje kontakata i suradnji. Moto ovogodišnjeg festivala je MASH UP - miješanje, remiksiranje i reinterpretacija medijskih sadržaja u umjetnosti i popularnoj kulturi koji s jedne strane služe kao satirična i subverzivna stilska sredstva, a s druge predstavljaju kršenje autorskog prava.

Ostale vijesti

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više

Musical_traumas_01_web

11.10.2018

Dvije nagrade u nekoliko dana i GLAVNO natjecanje na festivalu DOK Leipzig! više

Cyclists_still_07

10.10.2018

Film Veljka Popovića Biciklisti dobio je posebno priznanje, a Muzičke traume ... više

Cyclists_still_image_09

13.09.2018

Biciklisti nastavljaju nizati uspjehe! S važnog festivala u Hiroshimi vratiti... više