Nagrada EMAF za Unutrašnje predgrađe!

Thesuburbwithin_03_small
Film Pekke Sassija Unutrašnje predgrađe (The Suburb Within) osvojio je glavnu nagradu ovogodišnjeg EMAF-a!

Eksperimentalni film Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) finskog umjetnika Pekke Sassija osvojio je Nagradu EMAF, glavnu nagradu koju dodjeljuje međunarodni žiri za pionirski rad u medijima na 23. European Media Art Festivalu (EMAF) koji se ove godine održavao od 21. do 25 travnja u Osnabrücku. 

Unutrašnje predgrađe" (The Suburb Within) je od 2009. godine u distribuciji Bonobostudija, a riječ je o video radu apstraktne minimalističke slike, praćene sugestivnim zvukom i s dosta crnog humora.

Pekka Sassi u radu koristi različite kombinacije videoslika, zvukova, arhitektonskih crteža, obrađenog filmskog materijala, glazbe, glasova, poluznanstvenih analiza, tehničkih planova i crteža. Njegove instalacije i videoradovi prikazivani su na samostalnim i grupnim izložbama i na festivalima poput Rotterdama, Cannesa, EMAF-a i Hamburga.

EMAF je jedno od utjecajnijih mjesta međunarodne scene medijske umjetnosti. Festival okuplja umjetnike, kustose, distributere, galeriste i specijaliziranu publiku nudeći pregled novih eksperimentalnih filmova, performansa, predavanja, izložbu, kao i prostor za sklapanje kontakata i suradnji. Moto ovogodišnjeg festivala je MASH UP - miješanje, remiksiranje i reinterpretacija medijskih sadržaja u umjetnosti i popularnoj kulturi koji s jedne strane služe kao satirična i subverzivna stilska sredstva, a s druge predstavljaju kršenje autorskog prava.

Ostale vijesti

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više

05_almostnothing_sanvincenti

13.03.2018

Filmovi Marka Meštrovića i Davora Sanvincentija prikazuju se na najstarijem a... više

Musical_traumas_09_web

12.03.2018

Ubrzali smo tempo u Bonobostudiju i u proljeće ulazimo s čak četiri nova film... više

Jezeva_kuca_09_web2

08.03.2018

Ako još niste vidjeli film, a nikako da stigne na repertoar u vašem kinu, Vim... više

Jezeva_kuca_10_web

12.12.2017

Ježeva kuća Eve Cvijanović osvojila je nagradu dječjeg žirija u konkurenciji ... više