Najbolji na DHF-u

Simulacra_03
Film Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je nagradu Oktavijan Društva filmskih kritičara za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma.

Iznimno nam je drago što je prvo festivalsko prikazivanje nove lutka-animacije iz produkcije Bonobostudija donijelo i prvu nagradu umjetničkom duetu Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu.

Film Simulacra završen je u 4. mjesecu 2014. godine, premijerno je prikazan u Kinu Europi početkom travnja, a u njegovu radu sudjelovao je već dobro uhodan kreativni tim: Ivan Slipčević kao direktor fotografije, čiji je glavni izazov bio zauzdati ali i iskoristiti sve potencijale refleksije ogledala, zatim Hrvoje Štefotić koji je filmu pridao zvučnu sliku, Mario Kalogjera koji je radio kompoziting i koloriranje te Iva Kraljević kao montažerka i Vanja Andrijević kao producentica.

Simulacra je mala alegorija smještena u labirint ogledala koja propituje način na koji gledamo i na koji smo gledani. Ta metafikcijska lutkarska minijatura u samo osam minuta stvara uvjerljiv svijet mračnih hodnika, dvojnika i krojač(ic)a sudbine. Vrlo aktualno pitanje u suvremenom svijetu nadzora i podvojenih pogleda, Simulacra uskoro nastavlja svoj festivalski život – nadamo se jednako uspješno kao i na svom prvom festivalskom izlasku.  

Ostale vijesti

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više

05_almostnothing_sanvincenti

13.03.2018

Filmovi Marka Meštrovića i Davora Sanvincentija prikazuju se na najstarijem a... više

Musical_traumas_09_web

12.03.2018

Ubrzali smo tempo u Bonobostudiju i u proljeće ulazimo s čak četiri nova film... više

Jezeva_kuca_09_web2

08.03.2018

Ako još niste vidjeli film, a nikako da stigne na repertoar u vašem kinu, Vim... više

Jezeva_kuca_10_web

12.12.2017

Ježeva kuća Eve Cvijanović osvojila je nagradu dječjeg žirija u konkurenciji ... više