Najbolji na DHF-u

Simulacra_03
Film Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je nagradu Oktavijan Društva filmskih kritičara za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma.

Iznimno nam je drago što je prvo festivalsko prikazivanje nove lutka-animacije iz produkcije Bonobostudija donijelo i prvu nagradu umjetničkom duetu Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu.

Film Simulacra završen je u 4. mjesecu 2014. godine, premijerno je prikazan u Kinu Europi početkom travnja, a u njegovu radu sudjelovao je već dobro uhodan kreativni tim: Ivan Slipčević kao direktor fotografije, čiji je glavni izazov bio zauzdati ali i iskoristiti sve potencijale refleksije ogledala, zatim Hrvoje Štefotić koji je filmu pridao zvučnu sliku, Mario Kalogjera koji je radio kompoziting i koloriranje te Iva Kraljević kao montažerka i Vanja Andrijević kao producentica.

Simulacra je mala alegorija smještena u labirint ogledala koja propituje način na koji gledamo i na koji smo gledani. Ta metafikcijska lutkarska minijatura u samo osam minuta stvara uvjerljiv svijet mračnih hodnika, dvojnika i krojač(ic)a sudbine. Vrlo aktualno pitanje u suvremenom svijetu nadzora i podvojenih pogleda, Simulacra uskoro nastavlja svoj festivalski život – nadamo se jednako uspješno kao i na svom prvom festivalskom izlasku.  

Ostale vijesti

Cyclists_still_06

18.06.2018

Film Veljka Popovića osvojio je priznanje žirija u prestižnom kratkometražnom... više

Kako_se_kalio_celik_00-1_web

14.06.2018

Veliko posebno priznanje za Kako se kalio čelik, hrvatski Grand Prix za Bicik... više

Cyclists_still_image_05

07.06.2018

Biciklisti Veljka Popovića premijeru će imati na Animafestu u Zagrebu, a zati... više

Just_swimming_03_web

06.06.2018

Animafest Zagreb, Festival mediteranskog filma Split, Dani hrvatskog filma, D... više

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više