Najbolji na DHF-u

Simulacra_03
Film Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona osvojio je nagradu Oktavijan Društva filmskih kritičara za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma.

Iznimno nam je drago što je prvo festivalsko prikazivanje nove lutka-animacije iz produkcije Bonobostudija donijelo i prvu nagradu umjetničkom duetu Ivani Bošnjak i Thomasu Johnsonu.

Film Simulacra završen je u 4. mjesecu 2014. godine, premijerno je prikazan u Kinu Europi početkom travnja, a u njegovu radu sudjelovao je već dobro uhodan kreativni tim: Ivan Slipčević kao direktor fotografije, čiji je glavni izazov bio zauzdati ali i iskoristiti sve potencijale refleksije ogledala, zatim Hrvoje Štefotić koji je filmu pridao zvučnu sliku, Mario Kalogjera koji je radio kompoziting i koloriranje te Iva Kraljević kao montažerka i Vanja Andrijević kao producentica.

Simulacra je mala alegorija smještena u labirint ogledala koja propituje način na koji gledamo i na koji smo gledani. Ta metafikcijska lutkarska minijatura u samo osam minuta stvara uvjerljiv svijet mračnih hodnika, dvojnika i krojač(ic)a sudbine. Vrlo aktualno pitanje u suvremenom svijetu nadzora i podvojenih pogleda, Simulacra uskoro nastavlja svoj festivalski život – nadamo se jednako uspješno kao i na svom prvom festivalskom izlasku.  

Ostale vijesti

Musical_traumas_03_web

14.11.2018

Miloš Tomić nominiran je za prestižnu europsku nagradu za režiju kratkometraž... više

Kako_se_kalio_celik_00_web

31.10.2018

Protekli vikend obilježilo je čak sedam nagrada za naše filmove s tri filmska... više

Musical_traumas_01_web

11.10.2018

Dvije nagrade u nekoliko dana i GLAVNO natjecanje na festivalu DOK Leipzig! više

Cyclists_still_07

10.10.2018

Film Veljka Popovića Biciklisti dobio je posebno priznanje, a Muzičke traume ... više

Cyclists_still_image_09

13.09.2018

Biciklisti nastavljaju nizati uspjehe! S važnog festivala u Hiroshimi vratiti... više