Animafest + Annecy!

Hunger_01_
Početak lipnja veselo je vrijeme za Bonobostudio: prvo nas gledajte na Animafestu, a zatim i u Annecyju

Kratkometražno izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb održava se ove godine od 3. do 8. lipnja. Mi smo u Bonobostudiju iznimno sretni što naša produkcija (i distribucija) sudjeluje u tolikoj mjeri na festivalu da smo poželjeli napraviti i mali pregled natjecanja i programa s našim filmovima. Za bolje snalaženje!

Film Glad Petre Zlonoge bio je krajem travnja premijerno prikazan u Kinu Europi i na Danima hrvatskog filma. Na Animafestu ga možete vidjeti u Velikoj panorami.

Fliper Darka Vidačkovića prikazuje se u Hrvatskoj panorami.

Studentski glazbeni film autorice Katrin Novaković Iz dubine, proizveden kao diplomski film na UMAS-u a u distribuciji Bonobostudija, prikazuje se u natjecanju filmova za djecu (14+).

Natjecanje namjenskih filmova obogatit će, nadamo se, i naš kratki TV spot Evotv: Evo jesen! u režiji Kristijana Petrovića koji su animirali Ivana Bošnjak i Thomas Johnson.

Ivanin i Thomasov netom završen film Simulacra također je već premijerno prikazan u Kinu Europi, a osvojio je i nagradu Oktavijan Društva hrvatskih kritičara za najbolji animirani film na Danima hrvatskog filma. Možete ga pogledati u posebnom programu hrvatske stop-animacije, a lutke i making off filma na izložbi lutka-animacije u galeriji ULUPUH tijekom Animafesta.

U spomenutom kino-programu posvećenom stop-animaciji uz Simulacru prikazat će se i Soldat Davida Peroša Bonnota te Priča s početka vremena Božidara Trkulje – koji se predstavlja i na izložbi lutaka u ULUPUH-u skupa s filmom Iz dubine mlade redateljice Katrin Novaković.

Međunarodni festival animiranog filma u Annecyju održava se od 9. do 14. lipnja u malom francuskom gradu u koji svake godine pristigne više od 7 tisuća profesionalaca iz svijeta animiranog filma. Bonobostudio uvijek posjećuje festival, a s nama ponekad putuju i naši filmovi. Ove godine u Annecyju – u razmjeni programa stop animacije s hrvatskim Animafestom – svjetsku publiku očekuju čak četiri filma iz naše produkcije i distribucije: Plac Ane Hušman, Priča s početka vremena Božidara Trkulje, Soldat Davida Peroša Bonnota i Simulacra Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona.

Živjela animacija! Vidimo se na Animafestu i Annecyju!

Ostale vijesti

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više

05_almostnothing_sanvincenti

13.03.2018

Filmovi Marka Meštrovića i Davora Sanvincentija prikazuju se na najstarijem a... više

Musical_traumas_09_web

12.03.2018

Ubrzali smo tempo u Bonobostudiju i u proljeće ulazimo s čak četiri nova film... više

Jezeva_kuca_09_web2

08.03.2018

Ako još niste vidjeli film, a nikako da stigne na repertoar u vašem kinu, Vim... više

Jezeva_kuca_10_web

12.12.2017

Ježeva kuća Eve Cvijanović osvojila je nagradu dječjeg žirija u konkurenciji ... više