Animafest + Annecy

Father_01
Bliže se dva najveća natjecanja animacije, a Bonobostudio predstavljaju čak tri filma!

Kraj svibnja i početak lipnja tradicionalno pripadaju najjačim festivalima animacije Animafestu i Annecyu. Tada se ekipa sa svih kontinenata prelije u Europu, točnije u Zagreb i francuski gradić Annecy, da bi pregledala najbolje od godišnje produkcije. Animafest ove godine kreće 29. svibnja i traje do 3. lipnja, kada svi odlaze u Annecy i tamo ostaju od 4. do 9. lipnja.

Mi u Bonobostudiju doista imamo razlog za slavlje. U Velikom natjecanju Animafesta ove će godine konkurirati film Simona Bogojevića Naratha Cvijet bitke, a u Velikoj panorami gledat ćemo film Dalibora Barića Nova hipi budućnost. Simon se već dobro poznaje s Animafestom, a red je da se i Dalibor upozna s našim najvećim filmskim festivalom.

Hipiji i bitke ne idu dobro skupa, zato ih ostavljamo u Zagrebu i u velikom natjecanju kratkih filmova u Annecyu predstavljamo friško završenu bugarsko-hrvatsko-njemačku koprodukciju Otac . Podsjetimo – film se sastoji od pet isprepletenih intimnih priča o očevima, a jednu je epizodu režirao i animirao Veljko Popović.

S nestrpljenjem očekujemo kraj svibnja, a puno sreće naravno želimo i ostalim domaćim filmovima koji će nam praviti društvo u Francuskoj i Zagrebu.

Ostale vijesti

Astronaut_16_web

27.03.2018

Astronaut od perolaka nagrađen je u New Yorku, a Ježeva kuća u Berkeleyu, Lis... više

05_almostnothing_sanvincenti

13.03.2018

Filmovi Marka Meštrovića i Davora Sanvincentija prikazuju se na najstarijem a... više

Musical_traumas_09_web

12.03.2018

Ubrzali smo tempo u Bonobostudiju i u proljeće ulazimo s čak četiri nova film... više

Jezeva_kuca_09_web2

08.03.2018

Ako još niste vidjeli film, a nikako da stigne na repertoar u vašem kinu, Vim... više

Jezeva_kuca_10_web

12.12.2017

Ježeva kuća Eve Cvijanović osvojila je nagradu dječjeg žirija u konkurenciji ... više