Orbit

Tess Martin

eskperimentalno-animirani film

godina: 2019

format: DCP, HD
trajanje: 6'49"

produkcija: Tess Martin
distribucija: Bonobostudio

Zemlja produkcije: Nizozemska

DOWNLOAD PDF

Više o filmu

Sunčeva energija kruži Zemljom hraneći ciklus života na planetu. Sve je povezano u velikom prirodnom loopu koji svaki dan iznova ponavlja svijet poput kružnih diskova čarobnih optičkih igrački. No ljudski otisak izbacuje taj savršeni balans iz orbite i zaustavlja kruženje energije u prirodi. Prirodni ciklus će se nastaviti – ali bez čovječanstva u igri.  

Autorica: Tess Martin
Glazba: Jason Staczek
Kamera: Matija Pekić
Producentica: Tess Martin

Uz podršku:
Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
Rooftop Films
Centrum voor Beeldende Kunst
Gemeente Rotterdam
I-Park Foundation
Djerassi Resident Artist Program

Tess Martin je nezavisna animatorica koja radi s kolažima od papira, tintom, pijeskom i uporabnim predmetima. Njezin rad nalazi se na granici između eksperimentalnog i narativnog filma, animacije, filma i umjetnosti. Dobitnica je brojnih stipendija i nagrada, boravila je na raznim rezidencijama, a njezini radovi mogu se vidjeti na festivalima i u galerijama diljem svijeta. Novije rezidencije uključuju boravak u Fondaciji Camargo (Francuska, 2019.), Fondaciji Bogliasco (Italija, 2017.) i sudjelovanje na Open Workshopu (Danska, 2016.).     

Filmografija

Orbit (2019), Ginevra (2017), The Lost Mariner (2014), Mario (2014), They Look Right Through You (2013), Hula Hoop (2012), The Whale Story (2012)

Festivali

International Film Festival Rotterdam (23/1-3/2/2019)

Orbit_washing
Orbit_sun
Orbit_snake
Orbit_whale
Orbit_deer
Orbit_humans_zoomout1
Orbit_humans_zoomout2
Orbit_lava_top